Відкрита лекція Лілії Корчевської на тему «Психологічна стійкість в сучасних умовах»

Трансформаційні процеси глобального характеру в суспільстві ускладнюють адаптацію випускників ЗВО, адже, з одного боку, постійно підіймаються вимоги до молодого фахівця, його знань та вмінь, а з іншого – створюються такі умови, за яких цей молодий фахівець повинен бути психологічно готовим  до нових викликів у самій спеціальності та у ставленні до неї суспільства, до необхідності швидко вчитись та перевчатися. Все це сприяє підвищенню вразливості до стресів серед молоді, що призводить до поганої адаптації. За таких умов гостро постає проблема психологічної стійкості, як своєрідного джерела стресостійкості та адаптивності. Особливої актуальності це питання набуває серед молодих фахівців-управлінців, де адекватне реагування на запит визначає результат взаємодії з особою, яка потребує допомоги.

26 жовтня 2020 р. в системі ZOOM для студентів ОНАХТ була прочитана відкрита лекція д.е.н., професорки кафедри менеджменту, маркетингу і туризму Херсонського національного технічного університету, практикуючого психолога, гештальт-терапевта Лілії Корчевської, на тему «Психологічна стійкість в сучасних умовах». Модератором зустрічі була д.е.н., професорка Вікторія Ткач.

Лілія Корчевська у формі діалогу розглянула актуальні тенденції формування психологічної стійкості людини, що пов’язано з гармонійним розвитком особистості, знаходженням тих властивостей і якостей, які допомагають бути найбільш адаптивним до різних стресогенних умов, незалежним від таких негативних станів як агресія, тривожність, фрустрація та ін.

Учасники ставили багато запитань особистого характеру, дякували за цікаву та корисну для життя інформацію, запитували, чи планується  ще лекція саме на таку або близьку тематику, щоби запросити на майбутню лекцію своїх друзів і знайомих.